Животни

Како со помош на штурците да ја пресметате температурата на воздухот
0

Како со помош на штурците да ја пресметате температурата на воздухот

June 27th, 2017 | by Gradina Mug
Можеби сте забележале дека интензитетот на звукот од штурците во природата никогаш не е постојано ист, туку зависи од...
Леопардот го уби мајмунот, но погледнете што се случи кога го откри нејзиното бебе
0

Леопардот го уби мајмунот, но погледнете што се случи кога го откри нејзиното бебе

June 19th, 2017 | by Gradina Mug
Леопардот го уби мајмунот, но погледнете што се случи кога го откри нејзиното...
Фрлете го овој прав во дворот и никогаш веќе нема да видите змија
0

Фрлете го овој прав во дворот и никогаш веќе нема да видите змија

June 16th, 2017 | by Gradina Mug
Веќе илјада пати е кажано дека еден од најголемите природни лекови е сода бикарбоната. Но, никој од вас сигурно не слушнал...
Во Велешко поднесени околу 200 барања за субвенции за млеко
0

Во Велешко поднесени околу 200 барања за субвенции за млеко

June 16th, 2017 | by Gradina Mug
Денеска истече рокот до кој млекарите од Велешко можеа да поднесат барање во Подрачната единица на Министерството за...
Тие помислиле дека тревата се суши, но кога погледнале подобро неможеле да веруваат на своите очи
0

Тие помислиле дека тревата се суши, но кога погледнале подобро неможеле да веруваат на своите очи

June 15th, 2017 | by Gradina Mug
Овој човек е член на организација за грижа на дивите животни. Членовите на ова здружение наишле на необично откритие на еден...
Видео: Пораснала со горили! Погледнете го видеото 12 години подоцна кога повторно се сретнуваат
0

Видео: Пораснала со горили! Погледнете го видеото 12 години подоцна кога повторно се сретнуваат

June 14th, 2017 | by Gradina Mug
Фондацијата Aspinall се грижи за горилите и работи на тоа повторно да ги вратат во дивината, каде што им е местото. Тоа го...
Пријавувањето субвенции за млеко трае до 15 ти јуни
0

Пријавувањето субвенции за млеко трае до 15 ти јуни

June 14th, 2017 | by Gradina Mug
До 15-ти јуни трае пријавувањето за добивање субвенции за сточарите кои го предале млекото во млекарниците од јануари до...
Пронајдоа фосилизирана бебе птица од времето на Диносаурусите (Фото)
0

Пронајдоа фосилизирана бебе птица од времето на Диносаурусите (Фото)

June 8th, 2017 | by Gradina Mug
Пронајдоа фосилизирана бебе птица од времето на...
Уловил џиновска жаба од 6 килограми (Фото)
0

Уловил џиновска жаба од 6 килограми (Фото)

June 7th, 2017 | by Gradina Mug
Официјалната Фејсбук страница на „Асоцијацијата на ловци на јужен Тексас“ објави дека нејзиниот член ловецот Маркус...
Колку чини една краварска фарма?
0

Колку чини една краварска фарма?

June 7th, 2017 | by Gradina Mug
Според пресметките изградбата на една фарма за 30 молзни крави чини скоро 150.000 евра. Состојбите со движењето на цените на...