Вести

Уметник три недели седел на јајца, се испилиле 10 пилиња
0

Уметник три недели седел на јајца, се испилиле 10 пилиња

August 1st, 2017 | by Gradina Mug
Францускиот уметник Абрахам Поеншевал, ва рамките на еден од неговите перформсанси, три недели седел на јајца од кокошки...
Извршена контрола на одгледувалиштето за овци во гостиварското село Симница
0

Извршена контрола на одгледувалиштето за овци во гостиварското село Симница

July 28th, 2017 | by Gradina Mug
Официјални ветеринари од Агенцијата за храна и ветеринарство, во соработка со  надлежното ветеринарно друштво и стручни...
Запознајте се со големиот цуцулест нуркач со свадбено перје на Преспанско Езеро
0

Запознајте се со големиот цуцулест нуркач со свадбено перје на Преспанско Езеро

July 27th, 2017 | by Gradina Mug
Запознајте се со големиот цуцулест нуркач со свадбено перје на Преспанско...
Интересни факти за сопствениците на миленици
0

Интересни факти за сопствениците на миленици

July 27th, 2017 | by Gradina Mug
Прочитајте ги овие 8 интересни факти за сопствениците и нивните домашни миленици. 1. Општи заклучоци за видовите на домашни...
Откривање и превенција на маститис
0

Откривање и превенција на маститис

July 21st, 2017 | by Gradina Mug
Eдна од најчестите причини за намалување на продукцијата кај млечните крави, како и многу честа причина за одлачување на...
ГМО-Млеко од крави кое не предизвикува алергија
0

ГМО-Млеко од крави кое не предизвикува алергија

July 20th, 2017 | by Gradina Mug
Научниците од компанијата AgResearch заедно со колегите од Универзитетот Ваикато во Нов Зеланд, селекционираа раса генетски...
Мачките гледаат зли духови во домот – еве како тогаш се однесуваат!
0

Мачките гледаат зли духови во домот – еве како тогаш се однесуваат!

July 18th, 2017 | by Gradina Mug
Тие се познати истерувачи на зли духови од домот. Кога мачка некому му се плетка околу нозе, тогаш со него ја споделува...
Ова е најопасната змија отровница во Македонија
0

Ова е најопасната змија отровница во Македонија

July 17th, 2017 | by Gradina Mug
Европскиот поскок (Vipera ammodytes) е вид на змии од семејството лутици. Достигнува должина до 50-70 cm, исклучително ретко над 100 cm....
Природни средства против комарци и инсекти
0

Природни средства против комарци и инсекти

July 12th, 2017 | by Gradina Mug
Сите го обожаваат летото, но различни инсекти може да ви расипат дел од него. Затоа препорачуваме: – Кората од краставица...
Научници клонирале свиња отпорна на болести
0

Научници клонирале свиња отпорна на болести

July 10th, 2017 | by Gradina Mug
Експерти од институтот Рослин во Единбург, шкотска лабараборија која пред 17 години ја создаде овцата Доли – првото...