Животни

Зошто се убиваат и колку чинат лавовите?
0

Зошто се убиваат и колку чинат лавовите?

September 5th, 2017 | by Gradina Mug
Афрканските лавови наскоро би можеле да влезат во црвената книга поради нивното се поголемо зачестено убивање. Лавовските...
Чувајте ги домашните миленици подалеку од растенијата
0

Чувајте ги домашните миленици подалеку од растенијата

August 29th, 2017 | by Gradina Mug
Кучињата и мачките сакаат да копаат, играат и трчаат. Особено за мачките е интересен моментот кога ќе здогледаат нешто барем...
Зошто кучињата јадат трева?
0

Зошто кучињата јадат трева?

August 18th, 2017 | by Gradina Mug
Како и сите живи суштества, така и кучињата треба да примаат комбинација од масти, јаглени хидрати, белковини, витамини,...
Еве каква е вистината за уништувањето на диносаурусите
0

Еве каква е вистината за уништувањето на диносаурусите

August 16th, 2017 | by Gradina Mug
Веќе е јасна причината која довела до уништување на ерата на диносаурусите. Падот на метеорит кој бил со дијаметар поголем од...
Царски орел во Сопот
0

Царски орел во Сопот

August 16th, 2017 | by Gradina Mug
Повеќепати досега бил пуштан на слобода, но по неколку кругчиња во воздухот, повторно се враќал кај луѓето што се грижат за...
Вег(етариј)анство: Ем крепко здравјето, ем заштитени животните
0

Вег(етариј)анство: Ем крепко здравјето, ем заштитени животните

August 15th, 2017 | by Gradina Mug
Уште од најстари времиња, човештвото делумно прибегнало кон исклучување на производите со животинско потекло од својата...
Каков вид на животно гледате на фотографијата?
0

Каков вид на животно гледате на фотографијата?

August 10th, 2017 | by Gradina Mug
Каков вид на животно гледате на...
Што се случува кога змија ќе изеде Еже
0

Што се случува кога змија ќе изеде Еже

August 10th, 2017 | by Gradina Mug
На интернет се појави видео на голема змија – најверојатно Боа која се обидела да задави еж, пишува gradina.mk. Инцидентот се...
Една година по поплавите во Синѓелиќ: сточарите сеуште без стада, а земјоделците без земјиште
0

Една година по поплавите во Синѓелиќ: сточарите сеуште без стада, а земјоделците без земјиште

August 8th, 2017 | by Gradina Mug
Пред една година, за да се стигне до шталата на Камер Имери од Арачиново, потребен беше чамец поради тоа што длабочината на...
НЕНОСЕЊЕТО НА ЗАШТИТНА МАСКА КАЈ КУЧИЊАТА НЕ Е КАЗНИВО СО ЗАКОН
0

НЕНОСЕЊЕТО НА ЗАШТИТНА МАСКА КАЈ КУЧИЊАТА НЕ Е КАЗНИВО СО ЗАКОН

August 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Климент Арнаудов, охридски активист за заштита на животните и активист во други полиња на општествениот живот, добил барање...