Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Направете саксија од книги кои не ги користите

За многумина книгите може да се…

Направете саксија од книги кои не ги користите Направете саксија од книги кои не ги користите

Извонредни хотелски висечки базени

Во последно време сведоци сме на…

Извонредни хотелски висечки базени Извонредни хотелски висечки базени

„Svanen“-Одликување за еколошките косилки VIKING

Трите косилки со опција мулчење од…

„Svanen“-Одликување за еколошките косилки VIKING „Svanen“-Одликување за еколошките косилки VIKING

Базените во вашите убави градини „7“

Следуваат неколку одлични дизајнерски решенија, убаво…

Базените во вашите убави градини „7“ Базените во вашите убави градини „7“

Осветлување во дворот (втор дел)

Втор дел: Од древни времиња човекот…

Осветлување во дворот (втор дел) Осветлување во дворот (втор дел)
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Бојанка (Erysimum)

Бојанка (Erysimum) 

Бојанката (Erysimum canescens Roth.) расте на суви, тревни и карпести…

[повеќе]

Камшик (Agrimonia eupatoria)

Камшик (Agrimonia eupatoria) 

Камшик (Agrimonia eupatoria) во античките времиња се сметаше за едно…

[повеќе]

Глуварче (Taraxacum officinale Web.)

Глуварче (Taraxacum officinale Web.)  

Глуварчето (Taraxacum officinale Web.) расте низ целата земја односно по…

[повеќе]

Ова неверојатнo растение е 100 пати поефикасно од хемотерапијата

Ова неверојатнo растение е 100 пати поефикасно од хемотерапијата 

Ова растение е заборавено, но има многу лековити својства, и…

[повеќе]

Планетата е ваша! Четири минути кои ќе ви го променат животот

Планетата е ваша! Четири минути кои ќе ви го променат животот 

Планетата е ваша! Четири минути кои ќе ви го променат…

[повеќе]

Видео: Тајната куќа во Вистлер

Видео: Тајната куќа во Вистлер 

Оваа интересна куќа е дело на Џоел Ален и се…

[повеќе]

Домот кој вечно гори

Домот кој вечно гори 

Фотографот и уметник Кери Шнајдер во неговата серија од фотографии…

[повеќе]

Пазете се од овие 10 отровни храни

Пазете се од овие 10 отровни храни  

Има храна, од кои треба да се пазите или внимателно…

[повеќе]

Најмалиот каубоец се наоѓа во Австралија

Најмалиот каубоец се наоѓа во Австралија 

Ројс Гил е најмалиот каубоец кој е хит во Австралија.…

[повеќе]

Во Африка со помош на „Твитер“ барат изгубени овци и бркаат разбојници

Во Африка со помош на „Твитер“ барат изгубени овци и бркаат разбојници  

Полицаец од едно село во западниот дел на Кенија добил…

[повеќе]

1 2 3

Скалесто катче и Алипинеум

Еден од најатрактивните елементи на дворот и просторот се "Скалестите катчиња" и "Алипинеумите". Аипинеумите и водните површини бараат сончева локација и поради карактерот на формите одговараат многу добро во комбинација. Многу често алпинеумот е местото каде започнува водната каскада или создава декоративна позадина за водната површина и вегетација. Алпинеумот може да се распореди во тревници, во некои од можните визуелни точки на градината. Тоа може да се изгради во претходно подготвено лежиште од трошен камен, и да служи за природно подобрување на изгледот, прикривање на огради или само да е елемент кој го раздвижува визуелно теренот на градината. Погодни за уредување на алпинеуми и карпести катчиња се следниве Видови: Дрвја и грмушки - Acer palmatum, Albizzia, Betula, Cercis, Catalpa, Chamaecyparis, Corylus, Cornus, Hibiscus, Ilex, Lonicera, Machonia, Magnolia, Malus, Picea, Pingus mugo, Prunus, Rhus typhina, Sorbus, Thuja, Tsuga, Taxus , Yucca и др. Почвопокривни - Berberis, Cotoneaster, Erika, Juniperus, Hebe, Hosta, Lavandula, папрати и др. Украсни треви, цвеќиња и алпска вегетација - Alyssum, Armeria, Aster, Calluna, Campanula, Cortadelia, Dianthus, Festuca, Gentiana, Geranium, Iris, Ophiopogonm Saxifraga, Sedum, Sepmercirum, Santolina, Senecio и др.

Powered by Web Agency

Гранд Кањон

Гранд Кањон се наоѓа во Аризона, САД. По големина ова 15 тиот Национален Парк во САД.

Се нарекува „Чудото на Природниот Свет“. Долг е 446 километри, а широк 29 км со длабочина од 1800 метри.

Powered by Web Agency

Нешто повеќе за хризантемите :)

Хризантемите „Chrysanthemum“ припаѓаат на сем. Астрови, „Asteraceae“ и бројат околу 30 видови.

Овие фасцинантни растенија потекнуваат од Кина.

Powered by Web Agency

Ова е гигантската змија која ќе ве натера да сонувате кошмари!

Змиите може и да немаат нозе, но се прилично брзи суштества, а оваа џиновска змија е животно доказ за тоа!

Видеото не се препорачува за деца и луѓе со слабо срце.

 

 

Powered by Web Agency