Вести

Каде Велешани можат да ги пријават штетите на земјоделските култури од студот
0

Каде Велешани можат да ги пријават штетите на земјоделските култури од студот

April 26th, 2017 | by Gradina Mug
Пријавувањето штети на земјоделските култури во велешко почнува денеска и ќе трае до 2 мај. Градоначалникот на општина Велес,...
Врбовка – најдобриот природен лек за простата
0

Врбовка – најдобриот природен лек за простата

April 26th, 2017 | by Gradina Mug
Еден од најголемите здравствени проблеми со кои мажите се среќаваат се тегобите со простата. Тие можат да бидат со различен...
Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата
0

Зошто треба да ставите чкорчиња во цвеќињата

April 26th, 2017 | by Gradina Mug
Собните билки не само што овозможуваат комфорт и топлина во вашиот дом, туку ја зголемуваат и концентрацијата на кислород во...
Балканскиот рис – од предатор прерасна во еден од најзагрозените цицачи
0

Балканскиот рис – од предатор прерасна во еден од најзагрозените цицачи

April 26th, 2017 | by Gradina Mug
Балканскиот рис, или најголемата мачка на континентот, е национален симбол на Македонија, а неговиот лик може да се најде и на...
Општина Штип ги повика земјоделците да ги пријават штетите од студот
0

Општина Штип ги повика земјоделците да ги пријават штетите од студот

April 25th, 2017 | by Gradina Mug
Општина Штип ги повика граѓаните кои имаат претрпено штети на земјоделските култури како последица на ниските темперетури...
Необичното дрво или духот на дрвјата
0

Необичното дрво или духот на дрвјата

April 25th, 2017 | by Gradina Mug
На ова место мештаните од околните села велат дека живее духот на дрвјата. Необичното дрво е пронајдено на планините во...
Кој се грижи за најубаво уредените тревници
0

Кој се грижи за најубаво уредените тревници

April 25th, 2017 | by Gradina Mug
За најубаво уредените тревници секогаш најдобро се грижат косилките на Viking и тримерите на STIHL. Тие во моментов се наоѓаат на...
И лозарите во паника: Ниските температури ги измрзнаа лозовите насади
0

И лозарите во паника: Ниските температури ги измрзнаа лозовите насади

April 25th, 2017 | by Gradina Mug
Огромни штети на лозјата направија ниските температури кои викендов ја зафатија земјава. Лозарите од тиквешијата се во...
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска објави повик за доставување барања за користење на финансиски средства
0

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска објави повик за доставување барања за користење на финансиски средства

April 24th, 2017 | by Gradina Mug
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој објави повик за доставување барања за користење на...
Турција: Џамија како ботаничка градина
0

Турција: Џамија како ботаничка градина

April 24th, 2017 | by Gradina Mug
Зелена или Ќопрукој џамија изградена 1930. година во турската Адана, поради зеленилото кое ја опкружува потсетува на ботаничка...