Животни

Никој не успеа да ја пронајде голата жена на сликата помеѓу корењата! Можете ли Вие?
0

Никој не успеа да ја пронајде голата жена на сликата помеѓу корењата! Можете ли Вие?

October 9th, 2017 | by Gradina Mug
Никој не успеа да ја пронајде голата жена на сликата помеѓу корењата! Можете ли...
Што може да јаде моето куче?
0

Што може да јаде моето куче?

October 9th, 2017 | by Gradina Mug
Што може да јаде моето...
Руското соколарство низ вековите
0

Руското соколарство низ вековите

October 6th, 2017 | by Gradina Mug
Птиците-грабливки, особено сивиот сокол, кој инаку е најголем и најубав во својот вид, во стара Русија биле особено ценети....
Како на филм: Погледнете како вевчанци ослободија мечка од сајла поставена од несовесни жители (Видео)
0

Како на филм: Погледнете како вевчанци ослободија мечка од сајла поставена од несовесни жители (Видео)

October 3rd, 2017 | by Gradina Mug
Вчера од страна на л.д.”ЦЕРН КАМЕН” ВЕВЧАНИ беше ослободена мечка од сајла поставена од несовесни жители во атарот на...
Балканскиот рис – од предатор прерасна во еден од најзагрозените цицачи
0

Балканскиот рис – од предатор прерасна во еден од најзагрозените цицачи

September 29th, 2017 | by Gradina Mug
Балканскиот рис, или најголемата мачка на континентот, е национален симбол на Македонија, а неговиот лик може да се најде и на...
Додека се движел кон рибникот успеал да улови нешто што никој не очекувал
0

Додека се движел кон рибникот успеал да улови нешто што никој не очекувал

September 26th, 2017 | by Gradina Mug
Еден човек од Тексас уловил огромна жаба, а фотографијата со неговиот гигантски улов многу брзо стана хит на интернет. На...
Овие големи мачки беа ослободени од циркус – и ги започнуваат своите први чекори во новиот живот
0

Овие големи мачки беа ослободени од циркус – и ги започнуваат своите први чекори во новиот живот

September 25th, 2017 | by Gradina Mug
Овие големи мачки беа ослободени од циркус – и ги започнуваат своите први чекори во новиот...
Жабите привлекуваат богатство и пари?
0

Жабите привлекуваат богатство и пари?

September 25th, 2017 | by Gradina Mug
Според древната кинеска уметност на фенг шуи се верува дека жабите привлекуваат богатство и носат пари. Затоа најдобро е да...
Луѓето кои чуваат животни имаат поотпорно срце?
0

Луѓето кои чуваат животни имаат поотпорно срце?

September 13th, 2017 | by Gradina Mug
Според едно јапонски истражување сопствениците на домашни миленици се многу поздрави за разлика од оние што живеат без...
Змискиот отров може да биде и корисен
0

Змискиот отров може да биде и корисен

September 6th, 2017 | by Gradina Mug
Токсин во змискиот отров може да се користи за лекување на дијабетес, висок крвен притисок и рак. Научниците се надеваат дека...