Лисиче доби нов РЕПТИЛ маркет каде може да купите секојдневно свежо овошје и зеленчук
Вести
0

Лисиче доби нов РЕПТИЛ маркет каде може да купите секојдневно свежо овошје и зеленчук

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Рептил маркети е компанија со традиција од 21 година, компанија која е синоним за најдобра услуга во градот Скопје. Ланец на...
Цистите на јајници се лекуваат со растенија
Лек
0

Цистите на јајници се лекуваат со растенија

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Во денешно време повеќе од половина жени страдаат од цисти на јајниците. Во повеќето случаи цистите исчезнуваат сами од...
Вода и сонце за добри тикви
Совети
0

Вода и сонце за добри тикви

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Тиквата е едногодишно зелјесто растение со ползаво ребресто и бодликаво стебло, кое честопати, достигнува должина од околу 10...
Кои растенија помагаат при кашлица
Лек
0

Кои растенија помагаат при кашлица

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Со приближувањето на зимата треба да се помириме со фактот дека секој од нас може ќе преболедува барем еднаш. Кои растенија...
Сок од калинка наместо вијагра
Лек
0

Сок од калинка наместо вијагра

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Мажите и жените кои секојдневно пијат по една чаша сок од калинка, го зголемуваат нивото на тестостерон во организмот,...
Заев најави нов закон и поголеми субвенции за тутунот
Вести
0

Заев најави нов закон и поголеми субвенции за тутунот

October 13th, 2017 | by Gradina Mug
Нов закон за тутун најави премиерот Зоран Заев. Согласно законот, субвенциите ќе се зголемат и наместо 60 денари како сега, ќе...
Сите го газите, а тоа е богато со витамин Ц и ефикасно во спречување на дијабетес, инфаркт и рак
Лек
0

Сите го газите, а тоа е богато со витамин Ц и ефикасно во спречување на дијабетес, инфаркт и рак

October 12th, 2017 | by Gradina Mug
Градинарскиот плевел „тученица“ се цени многу во странство, додека кај нас таа останува многу потценувачка. На пример во...
Заштедете енергија во домот преку правилно дизајнирана градина
Хортикултура
0

Заштедете енергија во домот преку правилно дизајнирана градина

October 12th, 2017 | by Gradina Mug
Повеќето сопственици ги уредуваат своите дворови за да добијат убавина, вредност на имотот, удобност. Паметното уредување,...
Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`
Совети
0

Како да направите вазнички за цвеќиња од прегорени сијалици`

October 12th, 2017 | by Gradina Mug
Знаете ли дека прегорените сијалици можеат да се искористат како декоративни вазнички за цвеќиња? За ефектот да биде...
Апликации за сите што сакаат ботаника
Вести
0

Апликации за сите што сакаат ботаника

October 12th, 2017 | by Gradina Mug
Вашите недоумици конечно завршуваат со трите апликации кои практично се опишани како Shazam за растенија. Достапни се на обата...