Од „необичното“ градинарство во светот
Совети
0

Од „необичното“ градинарство во светот

November 13th, 2017 | by Gradina Mug
Напоредно со „стандардното“ градинарство, кое Македонија се уште не го достасало (се мисли на исполнување на европските...
Таа го претвори нејзиниот стан во мини-џунгла
Совети
0

Таа го претвори нејзиниот стан во мини-џунгла

November 13th, 2017 | by Gradina Mug
Таа има 600 видови растенија, а 300 од нив се наоѓаат во нејзинот стан… Погледнете повеќе во...
Камилите инспирирале создавање на вештачка оаза во Сахара
Вести
0

Камилите инспирирале создавање на вештачка оаза во Сахара

November 13th, 2017 | by Gradina Mug
Научниците подготвуваат проект со кој во пустината Сахара ќе биде создадена вештачка оаза. Тоа впрочем претставувало желба...
Последниот бел носорог во светот
Животни
0

Последниот бел носорог во светот

November 13th, 2017 | by Gradina Mug
Последниот машки судански бел носорог, беше објавен на Twitter и сериозно ја разбранува социјалната заедница. Судан е...
Покрај Шарпланинецот, Македонија има уште една автохтона сорта кучиња
Животни
0

Покрај Шарпланинецот, Македонија има уште една автохтона сорта кучиња

November 13th, 2017 | by Gradina Mug
Покрај Шарпланинецот, Македонија има уште една автохтона сорта кучиња. Караманите се една од најстарите овчарски раси,...
Ветрогон – идеално растение против кашлица
Совети
0

Ветрогон – идеално растение против кашлица

November 10th, 2017 | by Gradina Mug
Познат е уште како полски ветрогон, биволски трн. Ова тревесто растение е повеќегодишно кое расте над земјата од 20 до 80 см....
Аралија – зголемувач на физичката активност
Лек
0

Аралија – зголемувач на физичката активност

November 10th, 2017 | by Gradina Mug
Расте во шумести места, ливади и напуштени места. Корисен дел од ова растение се неговите корените. Во својот хемиски состав...
Милијарди тони метан има на Атлантикот
Вести
0

Милијарди тони метан има на Атлантикот

November 10th, 2017 | by Gradina Mug
Антарктикот е буре барут кое може да предизвика климатска катастрофа на Земјата, пренесува чудеса. Крајот на светот може да...
ВИДЕО:Запознајте се со најголемиот пајак во светот
Животни
0

ВИДЕО:Запознајте се со најголемиот пајак во светот

November 10th, 2017 | by Gradina Mug
Стив Бекшал овој пат ни покажува како лесно да се справите со најголемиот пајак на светот, „Goliath bird eating spider“...
Осветлување во дворот (прв дел)
Совети
0

Осветлување во дворот (прв дел)

November 10th, 2017 | by Gradina Mug
Според енергетскиот извор, осветлувањето во градината може да биде со електрична енергија, соларна или со жив...