Љубовната магија на собните растенија
Вести
0

Љубовната магија на собните растенија

November 9th, 2017 | by Gradina Mug
Веќе е докажано дека собните растенија и цвеќиња може да имаат позитивно влијание врз семејството. Ви нудиме да го наполните...
Во градинарскиот центар Фоја по ТУЈА Смарагд
Хортикултура
0

Во градинарскиот центар Фоја по ТУЈА Смарагд

November 9th, 2017 | by Gradina Mug
Релаксирачкиот разговор, желба за убави работи и љубовта кон растенијата, се работи кои зближуваат. Не постои полесен начин...
Ставете од овие мали камчиња во аглите на собите: Еве што ќе се случи потоа
Совети
0

Ставете од овие мали камчиња во аглите на собите: Еве што ќе се случи потоа

November 9th, 2017 | by Gradina Mug
Кристалите имаат силен ефект на лекување и многу натприродни сили. Така можете да користите кристали за да го заштитите...
Ако јадете гоџи бери, ништо чудо да доживеете и 100 години
Храна
0

Ако јадете гоџи бери, ништо чудо да доживеете и 100 години

November 9th, 2017 | by Gradina Mug
Ако сакате да дочекатe длабокa старост, да сте здрави и да изгледате млади, рецептот е еден – поткаснувајте дури помалку од...
Ако имате камења во бубрезите користете листови од смоква
Лек
0

Ако имате камења во бубрезите користете листови од смоква

November 9th, 2017 | by Gradina Mug
Еден од најефикасните методи за исфрлување на камењата од бубрезите e преку листовите од смокви. Научниот термин кој се...
Есенско сузбивање на плевели
Вести
0

Есенско сузбивање на плевели

November 8th, 2017 | by Gradina Mug
Сузбивањето на плевелите е една од најзначајните агротехнички мерки во процесот на производство на житни култури. Со...
Есенско садење на овошните садници
Совети
0

Есенско садење на овошните садници

November 8th, 2017 | by Gradina Mug
Најдобро време за садење на овошните садници е есента, веднаш по паѓањето на листовите, а тоа е крајот на ноември. Ако...
Есенски градинарски ангажман: Варосувањето штити од премрзнување, од болести и од штетници
Совети
0

Есенски градинарски ангажман: Варосувањето штити од премрзнување, од болести и од штетници

November 8th, 2017 | by Gradina Mug
Варосувањето на стеблата на овошките е стара мерка. Таа има многу позитивни влијанија, односно заштита на стеблото од...
Мириса на есен
Хортикултура
0

Мириса на есен

November 8th, 2017 | by Gradina Mug
Есента е сезоната кога највеќето култури се берат, а листопадните дрва ги губат лисјата. Ова е и сезоната кога деновите...
Го открија чудото на долговечноста – доволно е по едно на ден
Храна
0

Го открија чудото на долговечноста – доволно е по едно на ден

November 7th, 2017 | by Gradina Mug
Стара поговорка вели “Едно јаболко на ден го држи докторот подалеку од мене” а таа уште еднаш беше потврдена откако...