Почетна / Градина / Хортикултура / Цукијама (Tsukiyama) – Јапонски градини

Цукијама (Tsukiyama) – Јапонски градини

Цукијама Градините, (Tsukiyama) потекнуваат од Кина и Јапан. Карактеристично за овој вид на градини е тоа што се поставуваат подигнати места во дворовите во вид на мали планини, претставени со многу вода, мовчиња, дрва, цвеќиња, патчиња итн.

Некој овие градини ги сметаат за три димензионални слики. Во урбаните Цукујама градини се среќаваат и островчиња во езерцата. Овие се речиси најскапите градини во целиот свет.

Види

Фантастични идеи како да изгледа вашиот мал двор

Фантастични идеи како да изгледа вашиот мал двор