14.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Потхранување на расадот

Потхранување на расадот

Хранењето на млади растенија со зеленило започнува веднаш по ртење на растенијата – околу 5-7 дена по нивното појавување.

Најдобро е да се користат специјализирани ѓубрива за садници кои содржат азот, фосфор, калиум, бор, елементи во трагови – бакар, цинк, манган, молибден и физиолошки активни супстанции.

Младите садници се напојуваат на секои 10-14 дена со употреба на препорачаната доза на етикетата на производот.

Се препорачува наводнување со растворот за ѓубриво да се изврши во основата на стеблата.

Види

Гинисов рекорд: Кучето со најдолги уши во свет!

Харбор е кучето кое според Гинисовата книга на рекорди ги има најдолгите Уши. Тие се …