07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Што може да ти се случи ако јадеш банани со точки

Што може да ти се случи ако јадеш банани со точки

Зрелите банани произведуваат супстанца TNF (тумор некротичен фактор), кој се борат против клетките, кои се различни, или туморски клетки.

Јапонските истражувачи откриваат дека токму бананите со црни точки се осум пати поздрави од зелените банани или другите плодови.

Во споредба со грозјето, јаболките, лубениците, ананасот и крушите, бананите имаат најмногу антиканцерогени состојки, пишува “Amazing stories around the world”.

Колку повеќе точки, толку повеќе збогатени клетки кои развиваат имунитет. Тогаш бананата е најдобра за варење, бидејќи шеќерот најлесно се апсорбира. Во неговите “млади” денови, нишестето сеуште не се претвора во шеќер.

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …