Почетна / Градина / Животни / Суштеството кое неможе да умре

Суштеството кое неможе да умре

Знаете ли дека некои видови црви се бесмртни? Најновите сознанија објавени во научен труд говорат дека тоа е дело во светската еволуциска биологија, генетика, но и во истражувањето на матичните клетки.

Во февруари 2008 год. молекуларниот биолог Азиз Абобакер од Универзитетот во Нотингем, Велика Британија го објави филмот “бесмртните црвја“ кој привлече многу внимание и разни коментари.

Иако насловот беше само трик, за него подоцна истото стана предизвик и мораше да даде одговор на поставеното прашање. При отсекување на главата и опашката, црвот започна сам да се регенерира.

Види

По 2 години разделба, се онесвести од радост! Погледнете зошто кучето е најдобар пријател на човекот

Мудрите луѓе рекле дека најдобар пријател на човекот е кучето. Видеото, кое ќе ви го …