14.06.2024
Почетна / Градина / Што да внесете во почвата за да достигнете брз раст и квалитет?!

Што да внесете во почвата за да достигнете брз раст и квалитет?!

При продолжување на вегетацијата на овошни дрвја и неколку видови на бобинки, азотот е од суштинско значење за брзиот раст и формирање на овошје со подобар квалитет.

Нитрат на амониум се препорачува за пролетно хранење.

Амониум сулфат треба да се користи на алкални почви.

За кисели почви, соодветни азотни ѓубрива се натриум нитрат и калциум амониум нитрат.

Види

Три рецепти: Како да ја излечите настинката за помалку од еден ден

Ќе ви претставиме само 3 од многуте рецепти во народната медицина за борба против настинката, …