22.05.2024
Почетна / Градина / Момче се срамело од проблемот со кожата, додека не го СРЕТНАЛО ОВА КУЧЕ! (ВИДЕО)

Момче се срамело од проблемот со кожата, додека не го СРЕТНАЛО ОВА КУЧЕ! (ВИДЕО)

На осумгодишното момче Картер Бланшард од Арканзас во 2015 година му беше дијагностицирана ретка автоимуна болест – витилиго, која предизвикува различни делови од кожата да имаат различни пигменти. Картер ја изгубил самодовербата кога му се појавиле бели дамки околу очите и поради тоа секогаш се чувствувал непријатно, поточно, се срамел од својот изглед…

„Тој беше во градинка со многу деца и неговото лице многу брзо се промени“, вели неговата мајка Стефани. „Првото нешто што ми кажа кога почнаа да се појавуваат промените е дека го мрази своето лице и како изгледа. Родителите биле очајни и не знаеле како да му помогнат, а момчето се повеќе се повлекувало во осаменост. Животот беше тежок за Картер…

И тогаш се случи вистинско чудо!

13-годишен црн лабрадор ретривер од Орегон по име Роди го имал истиот проблем како Картер. Витилиго му оставила и бели дамки на кожата околу очите, а мајка му плачела кога ја прочитала неговата приказна на Интернет. Тој го бараше својот дом и таа веднаш знаеше дека неговото место е во нивното семејство, до Картер, бидејќи тие едноставно – си припаѓаат еден на друг.

Веднаш се јавија и се распрашаа. Воодушевени биле и згрижувачките родители, бидејќи знаеле дека Роди оди кај луѓе кои одлично го разбираат и го прифаќаат со раширени раце, таков каков што е.

Штом се видоа – Картер и Роди создадоа нераскинлива врска. Не постои личност на светот покрај која Картер се чувствува подобро! Се менуваше, стана повесел, порасположен, повреден, подготвен за сите предизвици во текот на денот. Само куче може да го направи тоа.

Прекрасно и магично пријателство!

Види

Леопардот го уби мајмунот, но погледнете што се случи кога го откри нејзиното бебе

Леопардот го уби мајмунот, но погледнете што се случи кога го откри нејзиното бебе