Почетна / Uncategorized / Македонскиот рубин за првпат во Гевгелија

Македонскиот рубин за првпат во Гевгелија

Во соработка со Дуќанчето „Деко“ (Macedonian RUBY) и Avet, за првпат во Гевгелија е достапен македонскиот рубин, ексклузивен кристал вграден во рачно изработен накит, за оние со префинет вкус!

МАКЕДОНСКИОТ РУБИН претставува ендемичен вариетет на минералот Корунд од кој потекнуваат познатите скапоцени камења Рубин и Сафир.
Секое камче е обработено рачно.

„Со проектот „Македонски Рубин“ се создава нов елитен препознатлив македонски производ и благодарение на соработката со Дуќанчето „Деко“ (Macedonian RUBY), овој СЕРТИФИЦИРАН национален бренд сега е достапен и во нашата златарница во Гевгелија. Секое парче накит е ексклузивен уникат иазработен рачно од стрна на Avet – handcrafted jewelry“, пишуваат од Golden Hit Jewellery.

Повеќе информации за Македонскиот рубин можете да најдете на официјалниот сајт: www.mkrubin.com

 

Види

Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2019 година, откупот и …