22.01.2022
Почетна / Градина / Вести / 10 градинарски алатки кои секој градинар треба да ги има

10 градинарски алатки кои секој градинар треба да ги има

Вие не треба да имате огромна колекција, но ако имате соодветни алатки за градина, може полесно да се грижите за надворешниот простор. Најдобриот совет што може да го добиете е да инвестирате во висококвалитетни предмети кои се ефикасни и удобни за користење.  А такви се производите на познатиот  германски бренд GARDENA. 

Погледнете 10 алатки без кои е многу потешко да се работи. Чувајте ги внимателно, и тие ќе ви служат со годините што доаѓаат.

1. Ракавици GARDENA – најважните градинарски алатки?

Ако некогаш сте се обиделе да берете или отстранувате коприви или да ги исечете трнливите грмушки без нив, ќе разберете зошто на врвот на оваа листа се наоѓаат ракавиците. Дури и самиот допир со прилично безопасни на изглед растенија може да ги иритира вашите раце ако се незаштитени. Долготрајната употреба на рачни алатки исто така може да направи изненадувачки оштетувања на голите раце. Инвестирајте во ракавици кои се доволно цврсти за да ве одбранат од најбоцкастите грмушки.

Види

Облечен во црвена маица го разлути бикот: Еве како бикот успеа да го пробие кафезот

Облечен во црвена маица овој човек мислеше дека ќе биде во центарот на вниманието на …