22.05.2024
Почетна / Градина / Животни / Човек додека ја косел тревата зад куќата, видел нешто страшно!

Човек додека ја косел тревата зад куќата, видел нешто страшно!

Еден 54-годишен маж од Тајланд, вршејќи ги вообичаените домашни работи, видел огромна змија која се провлекувала низ лисјата. Тогаш тој ги повикал соседите да му помогнат да ја фати змијата, а сето тоа го снимиле на камера.

Питонот бил тежок 100 килограми, а долг е шест метри.

Кога успеале да го фатат, го ставиле во кафез и го повикале Друштвото за грижа на животните, кое го однело во шумата далеку од селото.

Она што е интересно е што го однесоа овој питон далеку, но се претпоставува дека неговиот партнер сè уште е таму некаде, бидејќи во тој дел се собираат змии за да се парат.

Види

Леопардот го уби мајмунот, но погледнете што се случи кога го откри нејзиното бебе

Леопардот го уби мајмунот, но погледнете што се случи кога го откри нејзиното бебе