Почетна / Совети / Растение за забременување

Растение за забременување

http://kidschanceofne.org/wine-indian-food-fundraiser/ 11/05/2018 Совети

http://sdsignshop.com/product/angle-iron-frame-black-18″t-x-30″w/?add_to_wishlist=2450 Растение за забременување – алфалфа или црвена детелина. Извадок од книгата на Susun S. Weed “Wise Woman Herbal For The Childbearing Year”.

Една од ретките билки за забременување е црвената детелина – Trifolium pratense. Нејзината висока содржина на витамини е особено корисно за матката, додека пак високата содржина на протеини го зајакнува целото тело.

Црвената детелина има изводредно висока содржина на лесно усвоиви калциум и магнезиум, кои го релаксираат нервниот систем и помагаат во забременувањето, и високоминерален состав кој ги содржи буквално сите потребни минерали за добро дејство на жлездите во внатрешно лачење и помага да се обноват и балансираат хормоналните функции.

И за крај, доста важен е и фактот дека црвената детелина го алкализира телото и може да ги балансира киселинските алкални нивоа на вагината и матката, што доведува до евентуално зачнување и бременост.

Види

Болести кај розите

Има една стара кинеска поговорка која вели: „ако сакате да се бидете среќен целиот свој …