06.07.2022
Почетна / Градина / Урбани планини: Зелено кровни проекти (Фото)

Урбани планини: Зелено кровни проекти (Фото)

Кинеската мегаполивост од 12 милиони луѓе е пренатрупана, загадена и подложна на поплави. Кровната градина користи растенија за да ја направи атмосферската работа за градот и да ги подобри средствата за живеење на жителите.

Во 1980-тите, населението во градот беше само 30.000, но како што растеше градот, малите села во Шенжен беа проголтани од високите згради. Денес, овие “урбанизирани села” обезбедуваат доделување на станови за речиси половина од населението во градот од 12 милиони жители.

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …