Почетна / Градина / Вести / Се појави агресивниот азиски смртоносен стршен
Poster 01

Се појави агресивниот азиски смртоносен стршен

За првпат во САД се појавија смртоносни стршени од Азија, кои се долги повеќе од пет сантиметри, предупредуваат американски научници.

Во Јапонија секоја година од убод на стршени-убијци страдаат 50 луѓе. Овие стршени имаат „очи како Спајдермен, портокалови и црни линии кои минуваат низ телото како кај тигар, и широка вилица и крилја како кај мал змеј”, пишува Њујорк тајмс.

Се работи за многу агресивен инсект „стршен убиец”, кој може да уништи цела кошница пчели.

Види

Дали може да дислоцирате гигантско дрво ? (Видео)

Дали може да дислоцирате гигантско дрво во градовите? Секако дека да. Тоа претставува голем предизвик …