10.11.2025
Почетна / Градина / Пет иновации кои ќе го променат земјоделството во иднина

Пет иновации кои ќе го променат земјоделството во иднина

3. Појава на производи од животинско месо кои не се од животинско потекло

Глобалните проблеми со обезбедување храна на населението на Земјата се решаваат преку снабдување со растителни производи. Околу 65% од обработливото земјиште ширум светот го користат секторот добиток.

Затоа, многу студии се насочени кон развој на технологии за производство на храна богата со протеини од не-животинско потекло.

Експертите проценуваат дека до 2040 година, само 40% од месните производи што ги консумира населението на Земјата ќе бидат од животинско потекло.

Види

Чудо во Крагујевац: Засадив за лична употреба, па остана еден ред од една сорта. Цветаше целата есен и сега се готови за берба

Сите доаѓаат на НИВА КАЈ СЛАВЕ, не веруваат дека ова се случило пред СВЕТИ НИКОЛА: …