Почетна / Градина / Вести / Индексот на цените на растителното производство изнесува 97.2, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 102.9

Индексот на цените на растителното производство изнесува 97.2, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 102.9

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во декември 2018 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е зголемен за 1.7 %, а кај аутпутот се бележи намалување од 1.4 %.

Во декември 2018 година, во споредба со декември 2017 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени средства во земјоделството) изнесува 101.8, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 101.1.

Во делот аутпут, во декември 2018 година, во споредба со декември 2017 година, индексот на цените на растителното производство изнесува 97.2, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 102.9.

Види

Кој зеленчук се сее прв – тие толерираат пониски температури

На почетокот на пролетта, веднаш штом може да се култивира почвата, првиот вид зеленчук се …