07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Грижата за Поинсетија до пролет

Грижата за Поинсетија до пролет

Јануари – Март.

Задолжително е Поинсетијата да се наводнува континуирано, односно да не се дозволува површината да биде сува. Април. Почнуваќи од 1-ви Април треба постепено да се намалува наводнувањето, дозволувајќи одреден краток период површината да биде сува. Бидете внимателни стебленцето да не почне да се суши и да се збрчкува. Тоа е знак дека растението е премногу стресно и умира. За недела или две, кога растението веќе се навикна на посуви услови, преместетого на поладно место, како на пр. подрум или потопла гаража. Препорачливо е да се чува на температура од 15 степени.

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …