06.12.2023
Почетна / Градина / Гарден центарот на Хорти Експерт груп како една од најубавите градини во Скопје

Гарден центарот на Хорти Експерт груп како една од најубавите градини во Скопје

Компанијата Хорти Експерт Урбан Груп е основана во 1992 година од г. Мите Филков под името “Флорамико”, која во тоа време е лидер во работењето со украсни собни растенија и репроматеријали за цвеќарството.

Во 2000 година компанијата” Флорамико” се ребрендира и го менува името во Хорти Експерт Урбан Груп.

Од оснивањето до сега компанијата одбележува повеќе од 22 години постоење, период кој ни е особено важен бидејќи е веќе доволен за потврда на безвременската димензија на нивните дела. Погледнати од оваа временска дистанца, тие блескаат со сета своја раскош и убавина како и првиот ден кога се создадени. Се развиваат и зреат истовремено со развојот на нивната компанија.

Погледнете го нивниот гарден центар:

Види

Кактус Кралица на ноќта – Selenicereus

Кралицата на ноќта раѓа црвени плодови што се сметаат за вистински деликатес. Интересното име потекнува …