Почетна / Совети (страна 3)

Совети

Наместо кафе – Гуарана

buy Gabapentin online cod 18/07/2018 Совети

can you buy Lyrica online Уште многу одамна, локалните племиња во Бразил одгледувале Гуарани. Растенијата и неговите плодови се користеле за лечење на бројни болести. Некои и денес лекуваат дијареа, хипертензија, треска, мигрена невралгија, дизентерија. Гуараните уште се користат за лекување на болки, надминување на заморот, борба против предвременото стареење и детоксикацијата на крвта. Утврдено …

Повеќе »

Јоргованот во грмушки може да живее стотици години

18/07/2018 Совети

Колку и да се зборува за цвеќињата или розите сигурно ќе се согласите дека јоргованот има цветови преубави и ароматични. Јоргованот има силен мирис кој го носи на прилично растојание. За жал, јоргованот цвета само многу кратко, поточно неколку недели во пролет и трае најмногу до шест недели. Најдолго цветање …

Повеќе »

Сладок сон со растенија според фенг шуи

Фенг шуи е античка кинеска вежба, која помага целиот наш живот. Тогаш се верува дека ставени во одреден ред, предметите во домот, различните делови на декорација, можат да ни донесат благосостојба, здравје, среќа, и многу позитивни емоции. Или со други зборови – тоа е хармонијата во домот, која можеме сами …

Повеќе »

Македонскиот филигран – беше на работ на изумирање, а сега е еден меѓу најбараните

Голем дел од скапоцените камења се вградуваат во ФИЛИГРАН. Карактеристичен за ориентот чија европска порта е токму Македонија, привлекува големо внимание кај странските посетители, но и кај младата генерација клиенти. Филигранската уметност е една од најстарите и најубавите уметнички форми создадени од страна на човека. Иако филигранот стана посебна гранка …

Повеќе »

Собна лоза (Роицисус) (Rhoicissus)

Собната лоза потекнува од Централна и Јужна Америка. и е брзорастечко ползечко растение. Роицисусот има темно, поделени често и назабени листови кои имаат брзо покривна моќ. Со помош на мустачки, може да се става на различни реквизити и ѕидови. Се користи и за поделба на простории. Видови: Rhoicissus rhomboidea има …

Повеќе »

Бертолонија (Bertolonia)

Бертолонијата е бавно растечко растение со срцевидни ткаенини од микрофибер листови во различни зелени нијанси. Потекнува од Јужна Америка (Бразил и Венецуела). Родот Бертолонија е релативно мал, како популарни за одгледување се само 3 типа – Бертолонија макулата (В maculata), Бертолонија сандериана (В sancieriana) и Бертолонија мармората (В marmorata). Претежно …

Повеќе »

Покривач на потстојниот вегетациски кат

Kај нас грмушестите видови кои се користат како зелен покривач се употребуваат за озеленување на потстојниот кат, односно во засена, под крошните на постојните дрвја. Така, мошне успешно се зазеленува дел од површината под почва која доколку не биде засадена со грмушки, сигурно ќе биде проблематична во однос на изборот …

Повеќе »

Со кои кристали може да го заштитите вашиот станбен и деловен простор?

Кои кристали најчесто се употребуваат? Во досегашната практика најчесто ги употребуваме следните кристали, пишува ДЕКО од МК Рубин : Горски кристал – чист, проѕирен, енергетски многу јак, употребуван во сите случаи; Аметист – виолетов, проѕирен, енергетски чист; Цитрин – златно-жолт, проѕирен, енергетски мошне ефикасен;

Повеќе »