07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Важен совет: Ако ве касне оса или пчела – ова ќе ве спаси од болка и отоци!

Важен совет: Ако ве касне оса или пчела – ова ќе ве спаси од болка и отоци!

Со доаѓањето на летото пристигна и сезоната на убоди од различни инсекти меѓу кои најголема опасност шират осите и стршните.

Следниот совет го проширил еден пчелар, а кој го пробал ги знае резултатите.

Според советите кои ги даваат пчеларите, може да си помогнете многу лесно ако имате андол или аспирин во таблета.

Едноставно навлажнете ја таблетата и ставете ја на местото на убодот. Држете ја така една минута, а потоа отстранете ја. На тој начин ќе спречите оток.

Убодот брзо ќе стане минато, а трагата која останува е незабележителна.

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …