01.12.2023
Почетна / Градина / Животни / Секоја година на Св. Пантелејмон штрковите заедно се собираат и тргнуваат на пат

Секоја година на Св. Пантелејмон штрковите заедно се собираат и тргнуваат на пат

Tокму на овој ден, штрковите се собираат сите заедно на едно место и тргнуваат на пат кон потоплите места каде ќе презимат.

Извор фото: https://shilomagazine.com.au/

Види

Неколку часа по смртта на негувателот на жирафите во Скопје ЗОО, почина и последната жирафа

Откако денес јавноста ја затекна веста дека починал Ристе Трајковски, ЗОО негувател, кој се грижеше …