06.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Растение кое го сметаат за убиец на ракот – за кои други болести се применува?

Растение кое го сметаат за убиец на ракот – за кои други болести се применува?

Дрвото Гравиола е 10 000 пати посилен убиец на клетките на ракот од хемотерапијата без да ги оштетува здравите делови.

Дрвото Гравиола е чудотворен природен убиец на клетките на ракот и за разлика од хемотерапијата, соединенијата добиени од дрвјата
ги убиваат само клетките на ракот. Тие не ги оштетуваат здравите клетки!

Распространето е во тропските средини, низ Јужна Америка, најмногу во Бразил.

Дрвото Гарвиола е наречено убиец на ракот, е корисно за лекување и на други болести. Неверојатни противоракови својства на дрвото Graviola биле пошироко откриени пред многу години.

Истражувањата за лековитите својства на Гравиола започнале од 1940 година, а во 1976 година е откриен неговиот антираков ефект.

Покрај тоа што е антираково средство Гравиолата е широк антимикробен агент за бактериски и габични инфекции, ефикасен е против внатрешни паразити и црви, го намалува високиот крвен притисок и се користи за депресија, стрес и нарушување на нервниот систем.

Лековитите супстанции во дрвото се ефикасни и можат да убиваат малигни клетки на 12 видови рак, вклучувајќи рак на дебелото црево, на дојката, на простатата, на белите дробови и рак на панкреасот.

Федералниот закон во САД и Бразил бара секое нешто да се патентира, а природните производи не можат да бидат патентирани.

Види

Момина солза против забрзан срцев ритам

Нежната и убава момина солза (Convallaria majalis) е тревесто растение од семејството Рускусови. Таа позната …