Почетна / Градина / Вести / Портокаловите мачки пренесуваат позитивна енергија, а црните и сивите …

Портокаловите мачки пренесуваат позитивна енергија, а црните и сивите …

Најдобрите мачки се персиски и тие се одлични психотерапевти. Затоа, ако страдате од несоница, раздразливост или депресија, не двоумете се да земете сибирски мачки или Ангора, персиски, бурмански или норвешки шумски мачки.

Сепак, експертите велат дека бојата на мачката, исто така, влијае на нејзината способност за лекување.

Фелинолозите велат дека црните мачки апсорбираат двојно повеќе негативна енергија отколку мачките со друга боја.

Мачките кои се портокалови пренесуваат позитивна енергија.

Кремите мачки го „тонираат“ полето на човечка енергија.

Сивите мачки имаат смирувачки ефект.

Белите мачки се најдобри лекари според сите показатели. Во Велика Британија, тие се продаваат дури и во аптеки.

Види

Спатифилум – цвеќето на мирот

„Спатифилум“ потекнува од влажни тропски шуми од Индонезија, на Филипините и тропски Северна, Централна и …