02.10.2022
Почетна / Градина / Вести / Голем гуштер извади зајак од дупката и го проголта за само неколку секунди (Видео)

Голем гуштер извади зајак од дупката и го проголта за само неколку секунди (Видео)

На социјалните мрежи кружи видео, на кое се гледа змејот Комодо како ползи во зајачка дупка, а потоа извлекува зајак, и го проголтува жив за само неколку секунди.

Змејовите на Комодо можат да се најдат во Африка, Океанија, Азија, како и во Северна и Јужна Америка.

Ова се големи гуштери кои можат да пораснат и до три метри. Тие се месојади кои се хранат со јајца, помали влекачи, риби, птици, инсекти и, како и во овој случај, мали цицачи.

Monitor pulls a rabbit out of its burrow and swallos it whole. pic.twitter.com/IBTgo3KuMo — The Dark Side Of Nature (@Darksidevid) August 23, 2020

Види

Пакомак: Наша цел е до 2030 година 70 проценти од отпадот од пакување да се селектира и рециклира

Поефикасната селекција и рециклирање на амбалажниот отпад, беше тема на меѓународната работилница, што се организираше …