22.01.2022
Почетна / Градина / Вести / Зошто не треба да јадеме пилешко месо доколку има ваква бела линија ?!

Зошто не треба да јадеме пилешко месо доколку има ваква бела линија ?!

Луѓето јадат повеќе месо до било кога и поради тоа што пилешкото месо е толку популарен извор на протеини, не би требало да бидеме изненадени од тоа што одгледувачи на пилињата мораат да исфрлаат повеќе роба на пазарот со се поголема брзина.

Новата компанија која ја лансирала организацијата “Compassion in World Farming” тежнее кон тоа да ги едуцира луѓето во врска со белите линии на некои парчиња бело месо.

Белите линии се знак дека пилето имало мускулнo заболување. Како такво не е штетно за јадење, но тоа доста зборува за тоа во какви услови е одгледувано пилето.

Оваа појава го намалува квалитетот на месото и ја зголемува содржината на маснотиите до 224 отсто повеќе, а како што е добро познато, мрсната исхрана е главниот причинител на срцевите заболувања.

Заболувањето зафаќа се повеќе пилиња кои се натерани побрзо да растат за да задоволи нормативот на тежината за продажба. Тежина од три килограми некои пилиња ја постигнуваат за само 47 дена.

За видеото на следната страна

Види

Облечен во црвена маица го разлути бикот: Еве како бикот успеа да го пробие кафезот

Облечен во црвена маица овој човек мислеше дека ќе биде во центарот на вниманието на …