23.05.2022
Почетна / Градина / Вести / Знаете ли каква тајна крие оваа глутница волци?

Знаете ли каква тајна крие оваа глутница волци?

Првите три волци кои одат по снегот се и трите најстари, најболни и најспори членови на заедницата. Тие го диктираат темпото, а во случај да наидат на опасност први ќе бидат жртвувани.

Да одат на крајот од колоната, веројатно ќе заостанат и ќе станат лесен плен, објавија од sky.mk.

Зад нив одат петте најјаки и најдобри волци од чопорот, па зад нив во златна средина одат 11 волчици, а зад нив повторно петмина мажјаци кои како војска го чуваат грбот на чопорот и на крај, последен, речиси изолиран, оди водичот на чопорот кој така од далеку има и одличен преглед на целата колона и држи се` под контрола…

Фото: Parco Naturale Vanatori Neamt Romania. — at Parco Naturale Vanatori Neamt Romania.

Види

Сакаше да ја истепа неговата сопруга: Еве што направи кучето за да ја спаси

Сакаше да ја истепа својата сопруга: Погледнете на следната страна што направи нејзиното куче за …