Почетна / Градина / Вести / Значењето на цвеќињата, кои ги подаруваме или ни ги подаруваат

Значењето на цвеќињата, кои ги подаруваме или ни ги подаруваат

Гергината – горда љубов, непризнавање компромиси

Герберот издава дека оној кој се жртвува сака да покаже колку е дарежлив и да се истакне

Гладиолот вели: “Јас сум искрен.”

Далија – достоинство и елеганција

Димитровчето е симбол на нежност и љубов

Јасмин – љубезност

Жолтурче – надеж верност

Желад – тоа е растението на животот, симболизира бесмртност

Здравецот – здравје, лековитост

Зумбул – скромност, понизност

Иглика – како и божурот – штити од лоши очи, магии. Симболизира дека младоженците се родени еден за друг

Ирисот вели: “Пријателството ти значи многу за мене.”

Кактус – издржливост

Кала – симболизира великодушна убавина

Камелија – восхит, совршенство

Каранфилче – страст, верна и длабока љубов

Лале значи совршена љубов. Исто така се користи како љубовно признание

Види

Што ќе се случи кога ќе скршите јајце под вода?

Што ќе се случи ако скршите живо јајце под вода? Институтот за океанска наука од …