Почетна / Градина / Вести / Значењето на цвеќињата, кои ги подаруваме или ни ги подаруваат

Значењето на цвеќињата, кои ги подаруваме или ни ги подаруваат

Цвеќиња се раздаваат со повод и без повод. Па, реално гледано повод секогаш има, доволно само за да израдуваме некого. Ајде да видиме што е значењето на цвеќињата, кои ги подаруваме или ни ги подаруваат.

Анемонијата – ги приближува вљубените. Има и друго толкување кое звучи како предупредување: “Премногу си недостапен во љубовта. Посвети ми внимание.

Азалија – зборува за страст и темперамент.

Бегонијата – посветува внимание и посебен однос, и исто така е желба за долг живот и добро здравје

Божур – штити од лоши очи, магии

Бршленот е симбол на пријателството

Виолетката зборува за нежна и искрена љубов

Гарденијата вели: “Ти си шармантна!”

Види

Што ќе се случи кога ќе скршите јајце под вода?

Што ќе се случи ако скршите живо јајце под вода? Институтот за океанска наука од …