Почетна / Градина / Змиите се плашат од ова- расфрлете го во дворот и нема никогаш да се приближат

Змиите се плашат од ова- расфрлете го во дворот и нема никогаш да се приближат

Дали знаете дека на змиите им пречи една работа?

За таа цел се препорачува мирис на нафталин како средство со кое може да ја заштитите околината околу вашиот дом од овие влекачи.

Затоа најдобро е да искористите некоја подлога на која ќе го поставите, за да не истече во вашиот тревник, па да предизвика други проблеми. Змиите го чувствуваат од далеку мирисот и нема да се доближат во негова близина.

 

Види

39% од пеперутките и 9% од птиците исчезнале во Европа

Без итна акција во следната деценија, Европа нема да може да се справи со климатските …