Почетна / Градина / Вести / Животните се повторно на улиците – А луѓето во куќите

Животните се повторно на улиците – А луѓето во куќите

Новата светска состојба предизвикана од вирусот корона покажува дека животот се обновува и цвета на нашата наша планета. Во многу градови, дивиот свет се расејува по улиците затоа што луѓето претежно се во домовите.

Можеби веќе сте виделе фотографии на социјалните мрежи на кои се прикажани диви свињи, овци, коњи кои шетаат на празните улици.

И од главниот град Скопје објавија фотографија како симпатични патки шетаат по една од најфреквентните улици.

Фото: Arbnora Memeti

Види

Со вода и суво грозје ќе ги исфрлите сите отрови од телото за само четири дена (рецепт)

Црниот дроб е голем орган во нашиот организам кој се наоѓа во горниот дел од …