Почетна / Градина / Животни / Жабите привлекуваат богатство и пари?

Жабите привлекуваат богатство и пари?

Според древната кинеска уметност на фенг шуи се верува дека жабите привлекуваат богатство и носат пари.

Затоа најдобро е да се поставуваат не многу далеку од главните влезови на станбените објекти, свртени према улицата каде што се верува дека на овој начин тие ги фаќаат парите на минувачите и на тој начин придонесуваат за лично збогатување.

Па доколку вие оваа година не дојдете до саканото богатство, тогаш ви останува верувањето во старите одлични бајки на браќата Грим и во приказната за принцезата и бакнежот на жабата.

 

Види

Мачка отишла пред ветеринарна болница и побарала помош, а кога ќе дознате зошто… (Видео)

Чудо се случило пред една ветеринарна болница во Турција. Трудна мачка се појавила пред болницата …