05.07.2022
Почетна / Градина / Зголемено производството на месо и јајца, намалено на кравјо млеко

Зголемено производството на месо и јајца, намалено на кравјо млеко

Во 2021 година се произведени 326 523 илјади литри кравјо млеко, што е за 19.4 % помалку во однос на 2020 година, соопшти Државниот завод за статистика.

Зголемување , пак, на производството во 2021 година е забележано кај овчото млеко за 29.3 % и кај козјото млеко за 6.2%.
Вкупното производство на месо е зголемено за 4.6 %.

Од другите добиточни производи во 2021 е евидентирано зголемено производство на волна и намалено производство на јајца.
Скопје, 31 март 2022 (МИА)

Види

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња – Кој е цветот на страста?!

Ако сте од љубителите на егзотичните цвеќиња, пасифлората е токму за вас. Различна и убава …