Почетна / Градина / Вести / Зебра со точки наместо линии го освојува светското внимание (Фото)

Зебра со точки наместо линии го освојува светското внимание (Фото)

Мала зебра со точки, наместо со линии е забележана во дивините низ Кенија. Зоолозите велат дека бебето е родено со вид на меланизам, што е обратна состојба од албинизмот.

Види

Како животно гледате на фотографијата?

Каков вид на животно гледате на фотографијата?