Почетна / Градина / Вести / Застрашувачка анимација од загадувањето на Земјата

Застрашувачка анимација од загадувањето на Земјата

На анимацијата може да се забележи чад кој доаѓа од одредени делови на светот, всушност тоа се емисиите на штетни гасови и смог така што јасно се гледаат најголемите загадувачи.

Интерактивната анимација на Земјата која изгледа како сега да е завршена апокалипсата е создадена во дизајнерското студио на Роби Тилтон кој јасно покажува што одделни држави и прават на оваа планета.

Чадот кој се гледа на целата анимација всушност е емисија на штетни гасови и смог, па така што јасно се гледаат кои се најголемите загадувачи.

Колку повеќе чадот е погуст и потемен толку е поголемо и загадувањето. Најголем светски загадувач е Кина, втора е САД а трета е Индија, а веднаш по нив се Русија и Јапонија.

Погледнете ја интерактивната анимација тука

Извор: weather4all.com

 

Види

Кој зеленчук се сее прв – тие толерираат пониски температури

На почетокот на пролетта, веднаш штом може да се култивира почвата, првиот вид зеленчук се …