Почетна / Градина / Засилете го вашиот имунитет: Ова е супер храна со моќни антивирусни својства

Засилете го вашиот имунитет: Ова е супер храна со моќни антивирусни својства

Вирусите се одговорни за многу заразни болести, вклучително грипот и туберкулозата.

Со зголемувањето на патувањето низ целиот свет, епидемиите со вируси честопати се сериозна закана за јавното здравство.

Во моментов, коронавирусната болест (КОВИД-19) рапидно се шири во различни земји. КОВИД-19 е предизвикан од нов вид коронавирус. Иако болеста има ниска стапка на смртност во однос на грип или туберкулоза, здравствените работници забележуваат дека здрав имунолошки систем е прва линија на одбрана.

За среќа, постојат природни начини за зајакнување на вашиот имунолошки систем. На пример, јадењето урамнотежена диета осигурува дека телото добива важни хранливи материи. Сепак, за зајакнување на имунолошкиот систем е потребно повеќе од јадење нормална храна.

Еве неколку супер хранива со моќни антивирусни својства кои можат да му помогнат на вашиот имунолошки систем да се бори против вирусот:

Види

Шафран – скап зачин кој чини до 3000 долари за околу 1 килограм

Шафранот е најскапиот зачин во светот. Шафранот помага за здрави очи и срце, како и …