Почетна / Градина / Вести / Заштита на овошките од доцна слана

Заштита на овошките од доцна слана

Доцните мразови се формираат за време на тивки и јасни времиња, кога во принцип веќе започнува да се затоплува.

Штетата доаѓа од спуштање на температурата под 0 степени, што предизвикува водата во растенијата да ги замрзне и да ги оштети.

Оштетувањето од замрзнување може да има ефект врз целото растение или да влијае на делови од растителното ткиво. Ова доведува до намалување на приносот, како и на квалитетот на производството.

За да се справите со негативните ефекти на мразот, дрвјата можат да се испрскаат со средства против замрзнување. Тој е производ со висока хранлива вредност за сите видови култури и исто така е многу корисен за враќање на растението од кој било вид стрес предизвикан од ниските температури и другите неповолни фактори.

Види

Спатифилум – цвеќето на мирот

„Спатифилум“ потекнува од влажни тропски шуми од Индонезија, на Филипините и тропски Северна, Централна и …