Почетна / Градина / Вести / Запознајте го кучето што живеело најдолго на Земјата

Запознајте го кучето што живеело најдолго на Земјата

Блуи е најстарото куче во светот на сите времиња.

Ова куче е Австралиски Волчјак, кое живеело речиси два пати повеќе отколку просечниот век на живеење.

Нивниот просечен век на живеење е помеѓу 12 и 15 години. Кучето Блуи живеело цели 29 години и 5 месеци од 1910 година , па се до 1939 година.

Тоа го прави Блуи најстаро куче на сите времиња.

Види

Избор на балконски растенија

Во градовите балконите и терасите често претставуваат единствено место каде што може да се одгледува …