19.08.2022
Почетна / Градина / За сите срцеви слабости: Овој срцев лек го измислила монахињата Хилдегард фон Бинген

За сите срцеви слабости: Овој срцев лек го измислила монахињата Хилдегард фон Бинген

Овој срцев лек го измисли монахињата Хилдегард фон Бинген и е многу ефикасен во сите срцеви слабости и срцеви заболувања.

Се употребува кога почувствувате какви било поплаки од срце како што се грчеви, треперење, скокања … исто така, овој лек покажува добри резултати кај ангината.

Потребно е

– 10 свежи стебла од магдонос (без корен)

– 1 литар домашно црвено или бело вино

– 2 лажици вински оцет

– 300 грама природен мед

Метод на подготовка:

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …