Почетна / Градина / Вести / За сите срцеви слабости и заболувања: Овој срцев лек го измислила монахињата Хилдегард фон Бинген

За сите срцеви слабости и заболувања: Овој срцев лек го измислила монахињата Хилдегард фон Бинген

Овој срцев лек го измисли монахињата Хилдегард фон Бинген и е многу ефикасен во сите срцеви слабости и срцеви заболувања.

Се употребува кога почувствувате какви било поплаки од срце како што се грчеви, треперење, скокања … исто така, овој лек покажува добри резултати кај ангината.

Потребно е

– 10 свежи стебла од магдонос (без корен)

– 1 литар домашно црвено или бело вино

– 2 лажици вински оцет

– 300 грама природен мед

Метод на подготовка:

Види

Дали може да дислоцирате гигантско дрво ? (Видео)

Дали може да дислоцирате гигантско дрво во градовите? Секако дека да. Тоа претставува голем предизвик …