18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / За ништо на светот, не ги носете овие цвеќиња дома

За ништо на светот, не ги носете овие цвеќиња дома

Експертите веруваат дека правилно избраните растенија можат да ја подобрат аурата на куќата, да ве ослободат од негативните јони и да ја направат енергијата позитивна.

Цвеќињата во затворен простор не се само украс. Тие ја апсорбираат енергијата на куќата и честопати се приврзуваат на едното или другото живеалиште.

Според античките верувања, во понеделник не треба да прифаќате цвет како подарок. На овој ден, со него може да се пренесат стравови и негативни мисли. Најдобро е да примите таков подарок за време на викендот.

Не прифаќај како подарок или не земај туѓи цвеќиња кои веќе не се млади. Тие се навикнати на одредено опкружување и ќе им биде тешко да се прилагодат.

Не е препорачливо да земете цвеќе како подарок ако сте болни. Едно растение може да му даде на човекот виталност или да го извлече од него. Подобро не преземајте ризик!

Ако добиете цвеќе од некој на кој не му верувате, подобро е да го откупите подарокот. Мора да дадете нешто за возврат – неколку монети или некаков повратен подарок.

Продолжува на следната страна:

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …