Почетна / Градина / Вести / Видеото што го потресе светот: Орангутан се обидува да спречи машини да го уништат неговиот дом

Видеото што го потресе светот: Орангутан се обидува да спречи машини да го уништат неговиот дом

Видеото, кое се појави на социјалните медиуми, прикажува орангутан кој се обидува спречи багер што го уништува неговото живеалиште. Додека работниците кинат дрвја во областа Кепатанг, западно Борнео, орангутан се обидува да ја запре машината. Видеотото е снимено од Меѓународната организација за спасување животни (ИАР) и е направено во 2013 година, но пред само неколку дена беше објавено во јавноста. Видеото предизвика многу реакции, а тие претежно одат во насока дека човекот е најголемото зло на Земјата.

Види

Земете парче лук, ставете го на фластер и залепете го на кожа! Еве што ќе се случи

Лукот е еден од најдобрите природни лекови кој може да се менува место класичните антибиотици. …