09.08.2022
Почетна / Градина / Животни / Видео:Погубниот ефект на змискиот отров

Видео:Погубниот ефект на змискиот отров

Го знаете ли погубниот ефект на змискиот отров врз човечката крв?! Видеото не баш пријатно за гледање, но сепак вреди да се погледне што точно може да предизвика 1 грам змиски отров.

За само неколку секунди крвтата ќе се згрутчи и ќе се претвори во една голема грутка, слична на желатинот. Погледнете:

Види

Рибата која има проѕирна глава

Длабоко во морето постојат риби кои имаат проѕирна глава наречени „Macropinna microstoma“. На неа, се …