Почетна / Градина / Важен совет за собните растенија

Важен совет за собните растенија

Многу растенија, кои се наоѓаат во темните зимски живеалишта, при пораст на температурата почнуваат да се развиваат. Нивните стебла се издолжени и слаби и се речиси лишени од лисјата.

Затоа сега ви препорачуваме да ги подрежете слабите гранчиња приближно до една третина, откако на секое гранче оставите не помалку од едно венечно ливче. Потоа ставете го растението во светла просторија на температура од 10 до 15 степени.

Растот на растението ќе продолжи, и стеблата ќе бидат уште посилни. Повисоката температура во просторијата е непожелна.

Ако е потребно пресадување, направете го тоа.

Види

Прекрасни примери за користење на бели камења за дизајнот на вашиот двор (Видео)

Белите камења од многу различни големини може да станат вистинска декорација во градината и дворот …